Îmi place sa profit de fiecare sezon in care apar fructe delicioase. Si pentru ca suntem in plin sezon de piersici am ales sa va arat cum se face o apetisanta tarta cu piersici. O puteti servi simpla, cu frisca sau alaturi de o cupa de înghetata de vanilie. 

Ingrediente:

Pentru blat:

400g faina

150g unt

50ml lapte

1 ou

1 praf de sare

2 linguri de zahar

Pentru umplutura:

3 piersici mari

2 linguri de zahar

1 lingura faina

1 lingura miere

1 ou

frunze de menta

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca faina, zaharul si sarea. Incorporeaza untul si framanta pana obtii un aluat sfarmicios. Adauga oul si laptele si framanta pana se omogenizeaza si are o consistenta elastica. Înfasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute. Intre timp, tai piersicile felii groase si le amesteci cu zaharul, faina, mierea si frunzele de menta tocate. Intanzi aluatul pe blatul de lucru, ii dai o forma rotunda dupa care il asezi in tava. Adaugi piersicile si aduni marginile peste umplutura, avand grija sa nu o acoperi complet. Ungi tarta cu ou si o bagi la cuptorul preincalzit, la 175 de grade/ 40-50 de minute. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s