Imi plac la nebunie aceste briose! Sunt simple de făcut, pufoase, aromate si răcoritoare. Se afla in topul preferintelor noastre. Sunt genul de prajiturele care dispar in câteva secunde. 🙂 Aveti mai jos reteta. 

Ingrediente:

300g capsuni

5 oua

5 linguri zahar pudra

5 linguri faina

2 linguri zeama de lamaie

coaja rasa de la o lamaie

o lingurita vanilie

un praf de sare

Mod de preparare:

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana cand zaharul este topit. Adauga faina treptat, amestecand cu o spatula de jos in sus si coaja de lamaie impreuna cu vanilia. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare. Se adauga peste galbenusuri, putin cate putin, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Intr-o tava de briose se pune compozitia si se presara capsunile taiate. Se coace la 180 de grade, 30 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce e gata se lasa la racit si se pudreaza cu zahar. Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s